Dare de seama

by George on 8/02/2012

Stiu ca e un blog de fotografie dar cum n-am postat de luni de zile si cum n-as vrea sa credeti ca am ațipit onor prezint mai jos, la raport, cam cu ce m-am ocupat in ultimul timp :).

13 Comments

Cursuri la distanta de focalizare

by George on 24/02/2011

10 Comments

Advartaizarul de serviciu

by George on 27/09/2010

Ma tot intreb cine a avut ideea cu “Stop accidentelor rutiere! Viata are prioritate!”? La ce s-o fi gandit politia romana cand a facut “brainstorming” sau cand a chemat agentiile la pitch (sanchi)? Oamenii mor si nu stiu asta. Deci sa le spunem. Pleci de acasa cu gandul sa faci un accident si cand colo, ce sa vezi, politia a dat interzis la accidente. Asta n-ar fi nimic daca o minte geniala nu s-ar fi gandit sa inlocuiasca cuvintele “stop” si “prioritate” cu semnele corespunzatoare din codul rutier. Si pe un galben lamaie, in viteza masini mai apuci sa citesti “acidentelor rutiere! Viata are”.

La fel de inutila si tinand cumva de acelasi minister, e campania antidrog. Ce pastilat sau injectat o sa se opreasca in fata unui mar ofilit sa citeasca “Spune NU drogurilor” si imediat sa aiba revelatia dependentei? Sa ne amintim deci: nu fumati marijuana pentru ca heroina ucide!

Vorba Margineanului: decat sa fie rau mai bine sa-ti fie bine. Si pentru ca se puteau face niste campanii decente unor idei bune exista si reversul. Spot genial la un produs cvasi anonim: Vodca Romulus. Hai ca v-am confuzat echilibristic ;).

19 Comments

loto

by George on 1/09/2010

Joc foarte rar la loto si numai atunci cand s-a adunat un premiu mare. De fiecare data constat cat de departe sunt de noroc. Joc in general numere aleatoare convins fiind ca am sanse mai mari asa decat sa utilizez aceleasi 6 numere ani de zile. Maximul obtinut a fost un singur numar per varianta. Si am descoperit ca de fapt nu platesc un bilet pentru marele premiu ci cumpar toate fanteziile si toate planurile pe care mi le fac pana in momentul cand aflu ca de fapt n-am castigat nimic. Delirul incepe cu achizitionarea lucrurilor mici ce aduc fericirea si se termina apoteotic cu investirea rationala a milionelor de euro inexistente trecand prin episodul de generozitatea cand 5 sau 10 mii de euro date fiecarui prieten sau ruda nici nu se simt in buget.

Si de fiecare data ma consolez gandindu-ma ca pentru a nimeri 6 numere am aceleasi sanse cu a infige un ac intr-un cearsaf intr-un ochi anume format din 2 fire orizontale si 2 verticale.

14 Comments

FREEMAN

by George on 1/12/2009

Au trecut 5 ani de cand impartasesc intr-un spatiu atat de public cum e blogul din gandurile ce ma incearca. Personal n-am crezut ca in decursul timpului atatia si atatia vor trece si vor citi, vor face link-uri catre posturi sau vor comenta. N-am crezut. Si am marturist asta din primul post. Si cam atat cu dramatismul.

In 5 ani am invatat ca e bine sa nu traiesti din fotografie pentru ca monetizarea unei pasiuni o va ucide pana la urma. Fotografia e o stare de spirit. Un mod ironic in care privesti lumea, te amuzi de kitch-urile din ea, de oamenii care nu inteleg penibilul, ajungi sa te indragostesti de mileul de pe video pentru ca te face sa constientizezi ca noi asta suntem de fapt. Iubim frumosul cu orice pret. Atat de mult incat ajungem sa ne punem ghivece cu flori in birouri facute din sticla si aluminiu. Lumea din jurul tau e sublima, totul e sa stii sa te amuzi. Detinutul din fotografiile de mai jos nu stia care e traducerea cuvantului de pe bluza lui.

Romania nu poate fii previta serios. Sau nu fara sa innebunesti. Pana la urma lucrul care ne va ucide incet incet spiritul e ca nu vom mai putea deosebi normalul de anormal si implicit nu vom mai avea de ce sa ne amuzam. FREEMAN!

34 Comments

© 2004-2015 TTL All Rights Reserved. All images Copyright © George Nicolae