Lectia -3: Cum sa faci fotografii clare

Valoarea unei imagini se judeca in functie de claritate. Alaturi de culoare, claritatea este o conditie sine qua non pentru ca o fotografie sa fie valoroasa. In goana dupa detalii, orice rid, striatie a pielii si fir de par rebel se pune in evalouarea finala. Gresala de a veni cu o imagine neclara echivaleaza cu lipsa profesionalismului si trebuie infierata public.

Imaginile tip “vedere”, carora de pe spate le mai lipseste doar locul de timbru, sunt azi mai apreciate ca oricand. Digitalul a pus si el umarul in aceasta goana dupa claritate si detalii, ridicand stacheta la inaltimi greu de imaginat acum cativa ani.

Si pana la urma, ramane retorica: nu cumva imaginile prea clare devin ireale? Nu cumva senzatia aia de deja vu pe care o traiam candva privind o fotografie veche e azi din ce in ce mai rar de gasit?

film agfa 400, hartie de provenienta necunoscuta – metol 1g, sulfit de Na 13g, hidrochinona 3g, carbonat de Na 26g, bromura de K 1g, folosit un ciorap de dama la marire pentru texturare. imagini relizate in perioada 07.’04-01.’05

anca

costin

anca

stefan

3 thoughts on “Lectia -3: Cum sa faci fotografii clare”

  1. Mai trec din cind in cind pe aici, si de fiecare data ma uimesti!
    Chiar nu credeam ca o sa mai vad pe cineva care “expune” film si hirtie pe web!

  2. Multumec Miki. Din pacate, desi sunt tributar calculatorului 100% si-mi petrec pana la 20 de ore pe zi in fata monitorului, filmul ofera inca multe valente creative. Vorba lui Bogdan. Asta e abia inceputul.

Leave a Reply