Lectia -1: cand icsii nu sunt destui

Valoarea unui fotograf este direct proportionala cu numarul de icsi detinuti in aparat sau obiectiv (aici e o polemica lunga pentru ca inca nu se stie exact unde salasluiesc icsii). Cu cat detine mai multi icsi cu atat fotograful este mai valoros pentru ca acestia il ajuta in demersul lui de a surprinde fasii de realitate.

La achizitionarea unui nou aparat apar persuasiv urmatoarele intrebari:

– apropie mult?
Intrebarea e un pic evaziva. Lumea s-a pus de acord ca trebuie sa detii minim 3 icsi . Mai putin nu se poate. Nu te poti numii fotograf. Avand insa 10 icsi de exemplu poti apropia mai mult si astfel poti fi mai eficient, costurile deplasarilor scazand cu fiecare ics, nu mai platesti transportul pentru a te duce tu dupa imagini, ele ajung astfel mai aproape, mai la indemana.

– bate departe?
trebuie din start sa precizez ca dezavuez orice forma de violenta, fie ea domestica sau salbatica. daca bate departe totul e sa o faca cu mila si mai mult asa, ca o dovada ca achizitionarea nu a fost inutila, sa bata ritmic.

Desi nu este evident, trebuie precizat din capul locului ca exista si zoom negativ. Adica icsii apar cu minus. Un astfel de obiectiv indeparteaza mult si nu bate departe. La fel exista si obiective care nu au icsi. Nu fac zoom cum s-ar zice. E greu de inteles cine le-ar cumpara, si probabil doar marketingul agresiv al unor firme duce la vanzarea lor.

Una peste alta speram sa prindem vremurile in care sa ne putem cumpara icsi suplimentari dupa dorinta, sa-i adaugam la apartul detinut ca si cum am adauga un card sau sa poate fi livrati eventual cu urmatorul update de firmware.

Lectia -1: cand icsii nu sunt destui

18 thoughts on “Lectia -1: cand icsii nu sunt destui”

 1. Uite acum totul e clar.

  Camera mea n-are icsi deloc. Da deloc. Doar igreci. Igreci erghebe. Si acum imi dau seama ca motivul pentru care pozele mele sint zgomotoase sint punctele de pe igrecii aia erghebe. Sigur asta e.

 2. Al meu are 3 `icsi` deci nu ma pot considera fotograf cu asa ceva … Oricum, nici cu unul de 12 `icsi` nu m-as considera mai fotograf decat sunt acum – scuze pentru gradele de comparatie: nu e vina lor ci a mea.

 3. Ok. eu am un zenit ET si un canon digital “icsus” 30.

  Q1: cate icsuri are digital icsus ca eu nu inteleg… eh.. e cumva vorba de zoom optic (atunci are 3x)

  Q2: mi se pare ca pozele cu zenitul ies mai bine deacat cu canonu’ e normal?

  Q3: cate icsuri are zeniz ET.

  multumesc anticipat pt. reply

 4. Q1: are cate vreti dvs. icsii sunt la liber
  Q2: e normal.
  Q3: idem Q1. Plus ca puteti imprumuta de la prieteni 2-3 icsi la nevoie.

 5. ăăăă….ţţţ…. ok

  George, tu faci poze foarte frumoase si pe noi ne aburesti “aicea” cu x-uri. Nu cred ca icsurile sunt totu. Tu vrei sa ne pacalesti ca sa nu invatam sa facem poze.

  La mine la icsus 30 obiectivul nu se poate jos si nu stiu cum as putea sa fac rost de icsuri aditionale fara sa scming obiectivul… sau aparatul. Am incercat sa pun ochelarii lu’ tata da n-a mers. De ce spuneai ca mai pot face rost de ixuri?

  Ah, si sa stii ca suna mai frumos SLR decat TTL.
  (suna aproape ca … SLK. :)

 6. TTL suna minunat.

  si spre deosebire de SLK si SLR (care nu
  desemneaza decat tehnica din spatele lor) mai si inseamna ceva: o filozofie. un mod de viata. o atitudine.

 7. 12 icsi sunt chiar indicati, MAI ALES pentru fotografii nud, fara ei nici nu stiu ce te-ai face.

  de asemeni, 6mp sau orice numar cu sotz e de ajuns pentru calitate. in special pentru nuduri e important ca numarul de megapixeli sa fie cu sotz, ca sa intre in armonie cu proportiile corpului.

  da-i bataie, si arata-ne si noua ce rezultate obtii ! succes !

 8. la unele poze facute cu zoom apare un zgomot de fundal… “neclaritate a imeginii” care sunt cauzele. Trebuie neaparat folosit un trepied?

 9. eu am Canon PowerShot Pro Series S5 IS 8.0MP Digital Camera with 12x Optical Image Stabilized Zoom !!!

  12 icsi !!! v-am spart cu panaramele voastre de aparate cu x-si negativi !!!

  sau aparete fara zoom =)))

  cine s-a mai pomenint !!! mergi 3 statii cu metroul sa sperii cioara ??:)))

  sau mai rau mai sunt oamenni inconstientzi ! ca altfel nu ii pot numi !! care nesatuli fiind cara dupa ei camere de cate jumatate de kg !!! ca sa faca poze !!!

  sa ii expediem de pe planeta asta !:

  sa fie locul in care ! fiecare are voie sa foloseasca cat zooooom vrea !!!!!!

  daca nu le convine sa ii punem sa dea cate 1000 de euro pe lupe speciale care sa aiba 500 grame fiecare pe lanaga aparatele lor imense si alea sa coste tot cate 1000 euro !!1

  ca sa isis dea sema care sunt mai prosti :))) noi :)) cu multi x-si :))) sau eu cu multe kg :))

  in lok sa nu tina o fata in brate sa tina 50kg de lentile si camere…

  SA FITIT FERICITZI !!

Leave a Reply