Lectia -4: macro – ultimul cartus

Ma gandesc cu groaza ca primavara se apropie si ca iarasi toate site-urile de fotografii vor fi invadate de greieri (Euscyrtus concinnus), furnici (Solenopsis geminata), omizi (Spodoptera litura), albinute (Apis mellifera), buburuze (Hippodamia convergens), de flori cu petale, sepale, stamine, pistile, gineceu, androceu si in fine o intreaga clasa de angiosperme frumos colorate.

Reteta nu e grea. Insecta trebuie suprinsa pe o floare de o culoare complementara pentru a se potenta reciproc, sau daca insecta lipseste trebuie neaparat niste picaturi de roua care sa sugereze, nu e asa, prospetimea si vivacitatea unei dimineti de primavara. Are cineva o lamaie la indemana?

Si pana la primavara, rabdare si tutun.

6 thoughts on “Lectia -4: macro – ultimul cartus”

 1. aceste cuvinte ne doare….

  am avut o mare senzatie de dezamagire cand toata lumea din sala de curs si-a exprimat parerea proasta despre macro, cand toti pe care ii credeam prietni au inceput sa faca misto de macro, de buburuzele care tzopaie pe flori, de firele de iarba strabatute de furnici, de reflexiile din picaturile de apa.
  m-am simntit stingher, fara nimeni de partea mea. m-am simntit exclus.
  nu m-am chinuit sa argumentez ca nu avea sens si nici aici nu o sa o fac.
  promit in schimb o serie de macrouri prin care voi incerca sa va schimb parerea despre macrofotografie.

 2. Nu avem nimic impotriva macro-urilor. Bulele ne plac. Si picaturile de apa. Numai ca ne-am cam saturat de floricele. Dar daca astepti sa treaca suficient timp de la sf v, poate o sa putem iar sa ne uitam la ele fara lamaie, vorba lui George. :o)

 3. cu voi 2 langa mine ma simnt precum un copil dojenit de parintii afectivi si atenti.
  vreti cumva sa va jucati de-a mama si de-a tata si in fetish-urile voastre sa ma amestecati si pe mine imbracat in scutece?

  “I feel in a devil of a mood
  Been instilled by the devil
  Wicked heart brings me so much pain
  And pleasure I can’t keep away”
  smoke city – devilmood

 4. as fi incercat un unghi mai dinamic..mai din perspectiva….asa pare usor dezechilibtata compozitia…nici macar statica….dar sunt rea,e faina poza:)

 5. Imi pare rau, dar n-as putea spune ca aceasta poza este o realizare artistica, tehnica da, dar nu artistica, si tehnic poate fi de 5 puncte din 10.

Leave a Reply