Film – episodul 4

Filmul e un miraj. Asta e clar. Dupa primul contact in care esti fascinat de actori si de atmosfera urmeaza o perioada de noi descoperiri. Afli de exemplu cum se pune lumina in film, cum e cu pelicula, cu sensibilitatea, cu expunera, cu temperatura de culoare, cu sunetul, cu post procesarea si multe, multe altele. Incepi sa-ti faci prieteni dar si dusmani. Astfel, operatorul nu ma iubeste deloc, din potriva, cred ca da acatiste si paraclise, face matanii si da bani la popi doar, doar nu ma mai vede la filmari. Ne-a impacat pana la urma un filtru de polarizare pe care eu il aveam si de care el avea nevoie.

Toata atmosfera asta, de la tensiuni, nervi si vociferari si pana la bancuri, snoave si ghicitori e facuta de oameni. Cativa din ei azi si vor mai urma si altii, actori sau oameni din spatele camerei.


Ea e secretara de platou. O fata extraordinara. Tot timpul are o atitudine aeriana, parca atunci a sculat-o cineva din somn. Noteaza cu constinciozitate cadrele, rescrie frumos cu creta dublele pe placheta si daca nu o intrebi ceva nu scoate un cuvant.

Anca Sigartau
Anca Sigartau este cel mai jovial dintre actori. Iti zambeste mereu, e mereu dispusa sa-ti spuna o vorba buna, de un optimism debordant si de o energie molipsitoare. A o surprinde ingandurata e intr-adevar o provocare.

Magda Catone
Alegerea Magdei Catone in rol de politist a fost una geniala. Intra perfect in rol si devine rece, distanta si induce la propriu senzatia ca in urmatorul moment te va legitima. Este extrem de greu sa-i surprinzi o reactie, un zambet sau o spranceana ridicata.


Va povesteam intr-unul din “episoadele” trecute de prietenul meu de la sunet, Cristi. Singurul om cu care mai fac un banc, care vine sa-mi mai spuna o barfa sau un zvon, care nu se vaita si nu oboseste.

One thought on “Film – episodul 4”

  1. baiatul ala care e de treaba si nu se vaita e fratele meu cristian t. :D
    ma surprinde sa-l vad aici pe site :)
    ce vremuri….

Leave a Reply