Film – episodul 6

Inca o zi de primavara si cu ea o noua zi de filmare. Lumea incepe sa se rodeze, discutile se continua acolo unde au fost lasate cu o zi inainte iar racordurile trebuie refacute. Parinteii sunt la datorie.


Totul incepe cu o binecuvantare. Asa cum ati vazut si din zilele precendete semnul crucii nu se mai face cu cele trei degete unite ci cu telefonul mobil. Doamne miluieste.


Cand erau filmarile mai in toi linistea e tulburata de un zgomot de sus. Ce sa fie…?


Clopotarul din senin se apucase sa traga clopotele. Lumea tipa, regizorul vocifereaza. Sobru si impenetrabil continua nelasandu-se perturbat de nimeni.


Si nu tragea clopotele degeaba. Faptul ca unii filmeaza in curtea bisericii nu-i opreste pe alti sa moara cu seninatate si sa strice cateva ore bune din programul zilei. Mortul intra pe poarta bisericii, tehnicienii, actorii si figuratia se opresc si se uita… ca la mort.


Biserica se umple repede, popa incepe slujba, clopotarul isi face treaba in continuare.


Tristetea e generala. Greu mai deosebesti alaiul mortual de figuratie.


Mortul pleaca. Noi ramanem.


“Parinte, daca erai mai tanar iti dadeam un bip. Asa te vad cam plictisit.”


Actorului Mircea Stoian i s-a dat o camera grea (el joaca rolul unui cameraman) si vreo 2 ore a tot trebuit sa o care dupa el.


Tora Vasilescu incheie ziua de filmare cu optimismu-i caracteristic.

2 thoughts on “Film – episodul 6”

  1. bai frate, misto poze… Nea Vasile cel putin face toata mandria… un om care n-are nimik si cu toate astea, lucreaza pamantul, k asta stie… Frumos… Si popa cu telefonul… ce sa mai zic?
    nu cred k mai trebuie sa zic ceva…

Leave a Reply