Happy Purim!

Ma tot intreb care e de fapt sursa antisemitismului. Banuiesc ca in decursul timpului evreii au reusit sa starneasca antipatii si frustrari. Poate cea mai mare frustrare ar fi ca sunt un popor de supravietuitori. Nici milenile, nici holocaustul si nici jihadul nu au reusit sa-i imprastie si sa-i nimiceasca.

Interesant e insa faptul ca evreii sunt constienti de puterea supravietuirii lor si mai mult decat atat, o folosesc ca pe o arma. Ma amuz de fiecare data cand acuzarea de incalcare a legii de catre un cetatean evreu e catalogata ca find o atitudine antisemita.

Si pana la urma asta e si ideea. Sa ne auzam de Purim!

happy purim!

2 thoughts on “Happy Purim!”

  1. xenofobia este o invidie generala. fatza de unii care de regula cad in picioare, de fiecare data. motivele sunt … nesfarshite :)

    shalom

  2. Stiu ca am promis sa nu scriu aici, dar simt nevoia sa las cateva precizari.

    Fotografia este foarte buna,dar felul in care este facuta duce cu gandul tocmai la Holocaust si alte discriminari, pentru ca steaua lui David este din pacate si un semn incriminator. E o adevarata imagine a “evreului ratacitor”, tocmai de aceea departe de ceea ce este acesta sarbatoare, care aminteste tocmai de scaparea evreilor de la o potentiala exterminare. Purimul este un adevarat carnaval, e pacat sa faci poze triste cand toata lumea este vesela…

Leave a Reply