Sabat shalom

Tributari unei lumi in care goana dupa tehnologie este o filosofie de viata stam ades si ne intrebam cum era fara televizor, telefon mobil, internet sau sateliti. Cu toate ca deplasarile sunt mai rapide, comunicarea instantanee si distantele parca nu mai exista avem din ce in ce mai putin timp.

Intr-un cartier Bucurestean, unde candva era plin de evrei, azi au mai ramas mai putin de 10 barbati. Timpul pentru ei a stat in loc iar voluptatea cu care povestesc despre vremurile interbelice, despre bacani, restaurante, ceasornicarii, pravalii de vopseluri si gazarii te fac sa crezi ca acele vremuri imemorabile erau un colt de rai.

Ce e mai trist insa e ca la fel se va vorbi despre prezent peste vreo 50 de ani.

10 thoughts on “Sabat shalom”

 1. Foto 2 si 3 ma innebunesc. Mai ales 3. Aveai dreptate cand spuneai ca ne plac acele fotografii care se suprapun peste anumite dorinte, pasiuni, frustrari ale privitorului. Am avut intotdeauna o fascinatie pentru bibliotecile in stil baroc, cu mobilierul pana in tavan, pline de carti vechi. Cand am vazut poza ta mi-am adus aminte de toate fanteziile mele legate de designul de interior. :)
  PS: Cum adica :( pentru gest? Care gest?

 2. Alechem shalom
  E foarte multa atmosfera in poze, ma bucur ca ai prins in timp momentele astea. Pot sa cer permisiunea sa vad mai mult?

 3. si ai dreptate in ultima fraza, doar ca as da un termen mai mic, lucrurile par ca se precipita…

 4. Salut imi place deosebit de mult cum ai incadrat cartile din a 3-a fotografie. Nu stiu ce sa spun daca e ok ca ai focalizat cartile mai groase aflate pe centru ..

  Prima fotografie este iarasi interesanta , imi place balansul de alb cum ti-a iesit, e foarte naturala.

  Ultima in care cred ca este o banca, dof-ul este putin mult prea scurt . Mult success

Leave a Reply