Usile nu se deschid intre statii

Nu insistati. Soferul va refuza cu obstinatie. Pana la urmatoarea oprire nu ne ramane decat sa ne uitam pe geam. Sau sa citim ziarul. Sau sa ne scobim in nas.

La fel s-a intamplat si cu fotografia. M-am suit in autobuz cumparandu-mi primul aparat pe film (o veche poveste, poate am sa detaliez odata). Am compostat bilet, m-am asezat si am inceput sa fotografiez. Totul a venit de la sine. Era un mod de a spune ceva. Nu m-am gandit niciodata sa cobor. Mi-am propus sa merg pana la capat de linie. Si cateodata e asa bine ca usile nu se deschid intre statii.

2 thoughts on “Usile nu se deschid intre statii”

  1. la textul asta se potriveste f bine urmatorul:

    Ideea ca tirania se naste din democratie este de origine platonica. Aici, in “Republica”, precum intr-un joc masochist, Socrate imagineaza pentru prima data, “cetatea ideala”, cea mai buna dintre lumile posibile. Ghetoul socialist “avant la lettre” se naste astfel, deloc intamplator, la capatul unei splendide desfasurari logice. Socrate tine sa fie consecvent cu sine si sa creeze o societate bazata exclusiv pe ratiune, asa cum au facut-o toti utopistii care i-au urmat. Fireste ca tocmai ratiunea, aplicata fiintei umane, duce la monstruozitate. In cetatea platonica guverneaza filozofi care au dreptul sa-si minta supusii. Puterea ei e data de un corp militar “de elita” indoctrinat ideologic, usor asimilabil politiilor secrete din toate statele bazate pe doctrina socialista. Fiinta umana individuala este strict functionala, exercitand cate o singura indeletnicire. Infestarea ideologica a copiilor este inceputa chiar din leagan. Arta este cenzurata si condamnata la stagnare. Din poezie se admit doar odele. Din epica, miturile moralizatoare. Din muzica se elimina orice innoire de mod melodic, pentru ca aceasta ar duce (extraodrinara idee!) la tulburarea sufletului si la schimbarea sistemului politic. Femeile sunt comune, copii se cresc in comun, nici unul nestiind cine ii sunt parintii.

    Mircea cartarescu – Pururi tanar, infasurat in pixeli

  2. Doamne dar a treia e aproape ireal de buna.
    Pe lanag faptul ca esti un fotograf bun mai ai si noroc, frumoasa combinatie!
    Felicitari!

Leave a Reply