Dualismul Gnostic

Ma amuza ipocrizia unora care privesc fotografii ca niste pasari rapitoare gata sa puna in valoare orice ocazie de a fotografia, inclusiv o viitura, un cutremur sau orice alta calamitate. Din ciclul “e imoral sa fotografiezi suferinta unora” cei ce emit astfel de teorii gandesc probabil ca nevazand nenorocirea vor scapa de eventualele mustrari de constinta ca n-au facut nimic mai mult decat eventual sa doneze niste bani si se vor culca seara linistiti.

Ei bine, abia cand am sa-i vad lundu-si liber de la serviciu si ducandu-se sa faca pe voluntarii sau cand isi vor dona intreaga garderoba am sa simt ca de fapt eu, cel care vede lumea in cadre, fac un lucru condamnabil.

Pentru cei iubitori de frumos si cu angoasa la fotografierea sinistratilor urmeaza niste peisaje pitoresti, pe gustul lor.

11 thoughts on “Dualismul Gnostic”

 1. Haha ma asteptam sa vad niste poze cu sate inundate, ceva de genul asta… dar surpriza.
  Am vazut cateva in galeria lui Kork, unele sunt cat de cat ok as zice…

  Legat de pozele de mai sus, ultimele doua sunt excelente :)
  Pacat ca nu sunt mai mari, as fi vrut sa le am pe desktop for a while… if u don’t mind.

 2. Din pacate, din motive evidente, imaginile nu vor fi mai mari. Am mai explicat si cu alte ocazii ca imi e deja lehamite sa trimit mail-uri diverselor site-uri care s-au servit cu imaginile mele. Mai bine previn decat sa combat ;).

 3. SA INTELEG CA TU TE-AI OFERIT VOLUNTAR LA ALTCEVA DECAT POZE? SI CA TI-AI DONAT GARDEROBA? POATE CHIAR SI APARATUL FOTO…

 4. N-am facut nici una din toate acestea. Si probabil ca nu voi face prea multe. N-am fost sa fotografiez sinistrati (si nici nu stiu daca o voi face) dar mi se pare condamnabila ipocrizia de a arata cu degetul pe cei care o fac, mai ales cand si tu ai facut cam la fel, cu mici diferente.

  Adica, care e diferenta dintre un camin de orfani si “vanarea mizeri unor nevinovati”?

 5. in primul rand ca io nu m-am dus intr-un camin de orfani sa fac poze. nu stiu de unde ai ramas cu aceasta idee. e adevarat ca am pozat niste copii pe strada in dobrogea.
  in al doilea rand ca tu nu ai facut nimic punct. dar minimalizezi cu maxim tupeu gesturile altora si le mai si pui titlul de ipocrizie. atat.

 6. Frumoase… foarte frumoase!
  Dar ca sa fiu circotas… la prima, parca timpul de expunere e cam mare, adica eu vad in loc de apa… lapte… “suna” nitel cam artificial!!!!

Leave a Reply