Gigi Corsicanu’

Franta, episodul 3
19.04.2006, Chambery, Castelul Ducilor de Savoie

Azi a fost ziua frustrarilor. In primul rand pentru ca fotograful si turistul sunt personalitati antagonice. Spre disperarea mea si spre bucuria celorlati vremea a fost foarte frumoasa, soare de nu te puteai uita in jur, iar castelele alea ale ducilor de Savoie nu puteau fi fotografiate cu soarele in crestet. Am devenit din rebelul urcator de munti si garduri, bagator in hrube si catacombe un turist cu creierul spalat care se uita dupa ghid ca dupa Dumnezeu de frica sa nu se piarda. Nimeni nu vrea sa stea o clipa, sa prinda un pic din atmosfera locului fie si numai prin adieri de vant sau miresme ale pietrelor si portilor de lemn. Toti fug contra cronomentru pentru ca turul dureaza 2 ore si alti turisti teleghidati vor trebui haituiti.

Vorbind romaneste cu cei cativa conationali cu care eram cineva s-a apropiat si ne-a intrebat de unde venim si a ramas foarte surprins afland, atat de surprins incat a repetat de vreo 4-5 ori “Roamania?”. Nu paream nu? Asa frumos imbracati, spalati, unul din noi cu un aparat foto negru in mana de nu vazusera nici macar ei, care vorba aia sunt francezi, civilizati, nu cersim si mai mult decat atat, vorbim chiar si engleza, lucru pe care ei nu-l fac. Acelasi personaj nu s-a putut abtine si ne-a explicat mirarea lui prin faptul ca limba noastra, desi de origine latina, ii aduce aminte de un dialect slav. L-am aprobat, spunandu-i ca si mie, la randul meu, franceza mi s-a parut mai mult aducand cu corsicana.

franta_04_19_01.jpg

franta_04_19_02.jpg

franta_04_19_04.jpg

franta_04_19_05.jpg

franta_04_19_03.jpg

franta_04_19_06.jpg

franta_04_19_07.jpg

franta_04_19_08.jpg

franta_04_19_09.jpg

franta_04_19_10.jpg

franta_04_19_11.jpg

franta_04_19_12.jpg

franta_04_19_13.jpg

13 thoughts on “Gigi Corsicanu’”

 1. Excelenta serie (din nou)
  A X-a, a XII-a si ultima sunt bestiale !

  Ferestrele cu gratii de metal, a sasea parca, ce cladire reprezinta ?

 2. se cere o expozitie la intoarcerea in tara…superbe poze. excelente efecte date de “lensbabies”.

 3. Extraordinare imaginile cu scarile in spirala.
  Ce mi-a placut la francezi e faptul ca nu se uita la tine ca la inamic daca ai un aparat foto in mana.
  Nu te lasa in muzee de exemplu sa intri cu trepiede si cu chestii (din motive lesne de inteles, un trepied e un obiect contondent redutabil), dar un aparat foto e ok aproape oriunde.
  Iar daca la 8 dimineata cand se deschide parcul sau gradina tu esti la poarta cu toata scularaia si vrei sa intri, portarul te saluta respectuos si-ti zambeste, lucru de neintalnit pe aceste meleaguri.
  Iar despre faptul ca francezii nu vorbesc engleza…chiar nu putem generaliza. Eram intr-un magazin de foto in Paris si m-am dus sa cer niste informatii in engleza. Vanzatorul mi-a raspuns intr-o engleza formidabila, cu accent oxfordian. Si era doar un vanzator.

 4. mda… superbe cateva… imi place foarte mult poza nr. 11… are un farmec aparte… (d.p. meu d.v.). si 13 este super…. :)

 5. Vizitez des site-ul acesta. Sunt dintre aceia – nu putini, sunt sigura – a caror viata o insenineaza… fotografiile ma fac sa patrund intr-o lume in care altfel nu am acces si sa am sentimente la care altfel nu ajung, textul ma trezeste la o realitate care nu mai pare atat de… rece, pentru ca poate fi privita si cu umor… Citesc cu sufletul la gura si comentariile… desi nu inteleg mare lucru din schimburile de replici cu privire la tehnici, baby-lance, filtre… De-aia nici n-am vrut sa ma arunc vreodata la un comentariu… Insa, de curand, fiind intr-o stare mai speciala in timp ce priveam pozele din Franta, m-am gandit la George, care isi pune, intr-un fel, sufletul pe tava pe acest site, invitandu-ne sa il cunoastem, sa vedem lumea prin ochii lui si asta mi s-a parut un gest de un extraordinar altruism… Iar eu stau aici, ma bucur de ceea ce-mi ofera, dar nu vreau sa zic nimic, pentru ca sa nu ma fac de ras… Si nu e drept fata de el…
  Multumesc, George, pentru ca esti asa cum esti si faci ceea ce faci pentru sufletelul nostru! Esti minunat!

 6. Mie mi-a atras atentia doar nr. 8 (e f. in miscare ;) bine realizat)…restu’ imaginilor imi par familiare, un fel de deja vu.

Leave a Reply