REM

Franta, episodul 8
27.04.2006, Chambery

De multe ori am senzatia ca de fapt lucrurile nu se intampla aievea ci doar in mintea mea prea dornica de a evada dintr-un cotidian mult prea banal si prea auster. Nici macar imaginle mele nu ma fac sa fiu mai linistit si nu ma conving ca am trecut prin astfel de conjuncturi si momente. O fetita ce canta pe niste strazi pustii, un batran in fata unui magazin, stradute mici si intortocheate ale caror pavaj de piatra cubica face ca frigul sa-ti patrunda pana in oase nu fac decat sa accentueze si mai acut sentimentul de REM.
REM – acronim pentru rapid eye movement

France, Chambery

France, Chambery

France, Chambery

France, Chambery

France, Chambery

France, Chambery

France, Chambery

France, Chambery

France, Chambery

France, Chambery

France, Chambery

France, Chambery

26 thoughts on “REM”

 1. O serie frumoasa, dar prima este de exceptie. Superba! Te introduce in atmosfera suburbiilor Parisului in special impreuna cu ultimele doua care de asemenea se fac remarcate prin atmosfera pe care o redau.

 2. Trebuie sa marturisesc ca imaginile nu sunt din Paris. Asa cum e precizat si la inceputul textului, imaginile sunt din Chambery, un mic orasel la 80 km de Lion, unde mi-am petrecut cele 3 saptamani de vacanta.

 3. a 7-a si ultimele doua sunt intr-adevar de exceptie. creeaza o atmosfera aparte, diferita de restul din serie (cu mici exceptii).

 4. Prima e, într-adevăr, foarte reuşită, şi evocă exact atmosfera vieţii rurale franceze sub o ploaie rece. Interesant cum s-au gândit să înfrumuţeseze un perete mare şi anost cu ferestre false, pictate. Ehei, mai avem mult până să ne ducă şi pe noi capul la estetică şi armonizarea unei construcţii cu ambianţa.

  Lensbaby-ul devine cam obositor cu persistenţa cu care e folosit. Ştiu că atunci când ai un ciocan…

  Dă un edit la mesaj şi în loc de PS, pune explicaţia direct pe cuvântul REM, aşa: REM.

 5. Acelasi contrast exagerat si lensbaby care in loc sa fie folosit ca alternativa a devenit o constanta.Deja de cateva serii din pacate monoton.

 6. Stimate domnule Mihai,

  In manualul lensbaby n-am gasit nici o precizare cum ca obiectivul sa fie folosit ca alternativa. Nu scria nici ca imaginile trebuie sau nu sa aiba contrast. Fotograful se exprima asa cum crede el de cuvinta, asa cum ii dicteaza sufletul si asa cum considera ca se exprima cel mai bine. Lasati-mi un nr. de telefon pentru a va suna data viitoare sa obtin aprobarea de a post urmatoarea serie de imagini.

  Daca acum 2-3 ani bajbaiam in a gasi modalitatile de exprimare. In acest moment sunt convins de fiecare operatiune pe care o fac. Deci din pct. meu de vedere eu n-am exagerat cu nimic. Asa am vrut sa iasa. Comentariul corect nu e “domnule ai gresit” ci “domnule eu nu rezonez”.

 7. Voi incerca un COMENTARIU CORECT : Domnule, nu ai gresit, dar gramatica romaneasca precum si o logica elementara nu…rezoneaza in fraza urmatoare. Citez din textul prezentului post : “…stradute mici si intortocheate ale caror pavaj de piatra cubica fac ca frigul sa-ti patrunda pana in oase nu fac decat sa accentueze si mai acut sentimentul de REM.” Se pare ca avem de-a face cu un pavaj de piatra cubica care… fac – in timp ce stradutele mici si intortocheate nu fac!… INTORTOCHEATE SUNT CAILE DOMNULUI!… Frumoase poze!

 8. Pozele imi plac suficient de mult sa imi doresc sa le fi facut eu si sa ma bucur de aceiasi atentie si admiratie. In acelasi timp ma bucur sa dau peste domnu’ “gelu” care acum vreo 3 zile imi dadea lectii de engleza si la care vin cu rugamintea: domnu’ Gelu (cu G mare, da??!!) va rog sa comentati pozele si mai putin gramatica sau vocabularu’ sau limbile straine. Am corectat ce era de corectat la mine pe site; in viitor va rog sa fiti mai discret si sa-mi da-ti un e mail daca ceva nu e ok. Va multumesc pt. corectura insa acele vorbe m-au cam durut. Sa traiti … bine !

 9. Georgele, te contrazici singur….daca tu consideri ca ai dreptul de a te exprima asa cum simti, nu crezi ca si alte persoane ce fac fotografii au acelasi drept? Dupa cum te “vad” numai tu esti cel ce iti poti permite acest lucru.

 10. Pacat de abaterile de la subiect de mai sus. Anoste sunt stradutzele Parisului pe vreme ploioasa… nimic romantic ci mai degraba…urat mirositor (din cauza Senei si a parizienilor).

  Dar orasele franceze mici sunt atat placute si calde… chiar si pe vreme ploioasa…
  Imi amintesc de o perioada petrecuta in centrul Frantei…intr-o zona unde plouase aproape zilnic timp de 6 luni… in partile sus nivel…mai vedeai un colt de banca iesind de sub apa, un boboc de trandafir incercand sa infloreasca…

  Ferestrele din imagini coloreaza intreaga atmosfera…
  …iar ultima imagine…aproape neagra, te face sa-ti auzi pasii pe piatra cubica uda…

  Numa’ bine si la mai multe imagini… asa cum le-a simtit artistul. :)

 11. fantastic…ai modificat si posturile mele si ai rescris si posturile tale….hahahaha.Ai selectat exact ce ai vrut si ai construit intrebari/critici si raspunsuri.Trist.

 12. N-am modificat in viata mea comentarile cuiva de aici de pe site. Daca limbajul mi se pare deplasat pur si simplu nu le aprob. Dar a ma acuza ca le aprob si apoi le modific incepe sa pare un fel de paranoia. In fine. Credeti ce vreti, v-am mai explicat ca in general nu ma ating criticile si ca nu-mi comentez singur fotografiile. Daca nu aveti ceva mai bun de facut puteti sa incercati sa ma acuzati dupa cum urmeaza: ca-mi regizez instantaneele, ca pozele nu sunt ale mele, ca de fapt nu exist, ca eu l-am omorat pe Kennedy sau ca extraterestul mort la Roswell a fost disecat la mine in sufragerie.

 13. trebuie sa mi cer scuze public ptr afirmatia anterioara, din nu stiu ce motiv imi apare raspunsul de la “REM” la celalalt “subuiect” (urmatorul) cea ce m-a facut sa cred ca se intervenise cumva asupra mesajelo (deoarece exista o nota comuna) cand de fapt nu se poate vb de asa ceva.

  Inca o data scuze.

 14. Asta seara este prima oara cand “citesc” un blog.Nimereala a fost sa fie al Dvs.
  Pozele pe care le trag eu sunt pentru mine si urmasi (daca vor avea chef).Nu le public.Nu din indecent,a ci doar n-am interesul acela.Observ ca Dvs.sunteti cam bantuit de “angoase” (vezi sborul cu avionul, curvele de frant,uji ,cart,ile).Am impresia ca va-ti nascut in luna lui Martie (sau cel putin asa sper).Pisces.
  Felicitari pentru limba Romana scrisa.Textul si fotografiile fac un tot comun.
  Cine e TTL ?

 15. E prima oara cd vizitez blogul si asta din intimplare,caci nu te stiam;imi place fotografia si o caut pe ici ,pe colo. Insa parca nu-mi mai vine sa plec:).Fara a fi avizata in domeniu, vreau sa remarc o inclinatie sper detaliul semnificativ,o incercare (reusita,zic eu)de a prinde crimpeie, frinturi de lume care oglindesc de fapt panorama….Imi place mult ce am vazut si cred ca textele au un efect benefic(sporadicele greseli de exprimare sau gramaticale mi se par involuntare, nu din nestiinta…..cred ca modul de constructie al frazelor ar fi in contradictie cu asemenea lacune).Altfel spus,combinatia dintre imagine si text iti iese de minune; nu doar ca ambele au farmec separat, dar comunica foarte bine in aceasta relatie in care le pui.
  Sa nu te opresti din lucru. Nu de alta,dar mai vin in vizita si vreau sa am cu ce-mi clati retina:).Cele bune catre tine!

 16. Poveste in imagini, frumos! si Rem mi se pare titlul potrivit cu atmosfera si tehnica fotografiilor.
  La cat mai multe imagini frumoase…ca sa confirme realitatea :)

Leave a Reply