Advartaizarul de serviciu

Ma tot intreb cine a avut ideea cu “Stop accidentelor rutiere! Viata are prioritate!”? La ce s-o fi gandit politia romana cand a facut “brainstorming” sau cand a chemat agentiile la pitch (sanchi)? Oamenii mor si nu stiu asta. Deci sa le spunem. Pleci de acasa cu gandul sa faci un accident si cand colo, ce sa vezi, politia a dat interzis la accidente. Asta n-ar fi nimic daca o minte geniala nu s-ar fi gandit sa inlocuiasca cuvintele “stop” si “prioritate” cu semnele corespunzatoare din codul rutier. Si pe un galben lamaie, in viteza masini mai apuci sa citesti “acidentelor rutiere! Viata are”.

La fel de inutila si tinand cumva de acelasi minister, e campania antidrog. Ce pastilat sau injectat o sa se opreasca in fata unui mar ofilit sa citeasca “Spune NU drogurilor” si imediat sa aiba revelatia dependentei? Sa ne amintim deci: nu fumati marijuana pentru ca heroina ucide!

Vorba Margineanului: decat sa fie rau mai bine sa-ti fie bine. Si pentru ca se puteau face niste campanii decente unor idei bune exista si reversul. Spot genial la un produs cvasi anonim: Vodca Romulus. Hai ca v-am confuzat echilibristic ;).

19 thoughts on “Advartaizarul de serviciu”

 1. Buna observatia. Si eu m-am tot intrebat cine-o fost copyrighterrierul de-o inventat-o…

  Bun (re)venit in blogosfera. La mai mare, pardon des :)

 2. Mai sa stii ca eu cand ma uit la panourile alea galbene mai arunc involuntar un ochi si la vitezometru, deci daca sunt pe ganduri cu pedala la podea constientizez asta si nu e chiar rau.
  Iar daca textul nu suna asa, ca un slogan politist si nu era pe fond galben, nu mi-as fi dat seama ca informatia vine din partea lor, si poate intra la spam, deci nu mai functiona.
  Pozele tale sunt mereu interesante. ca o reteta atent aleasa, contin un pic din toate, gustul final fiind chiar placut. Simt si un pic de sarcasm dar si un pic de nostalgie, si chiar un pic de solidaritate, poate si ceva respect pentru un om care are o meserie si se pricepe la ceea ce face. Sigur poate altii simt altceva, important e ca pozele te fac sa simti. Bravo!

 3. Ma inclin cu respect in fata dumneavoastra frumoase pictoriale nu pot decat sa va felicit pentru ca m-ati lasat chiar fara cuvinte mi-as dori si eu sa particip la un seminar de al dumneavoastra. Poate veti organiza odata unul si la Iasi.Inca odata felicitari sincere.

 4. ahhh…. de cand nu am mai vizionat niste poze de doua ori :)

  chiar imi era dor de pozele tale. multumesc.

 5. Nu poti sa reduci accidentele doar mutand un semn de circulatie de colo colo. Daca limita de viteza ar fi de 10 km / h, atunci am avea si mai multe accidente. Ar trebui sa avem si noi sosele pe care sa mergi blana pana in cluj sau timisoara, sa nu faci 8 ore pana in baile herculane ca ti se ia.. sau mai frumos, sa traversezi romania in 12 ore.

  Accidentele sunt creeate de rabdare, de proasta circulatie, nu din cauza vitezei excesive..

 6. Nu cred ca accidentele pot fi prevenite prin semne. Este perceptia noastra ca suntem singurii carora nu li se poate intampla asa ceva. Asta e premisa pe care mergem…pana la proba contrara.

Leave a Reply